Perkhemahan Lencana Maju dan Jaya Pengakap Muda serta Kem Keahlian Kelana Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bandar Tun Razak

Tempat: Sekolah Menengah Sains Selangor

Maklumat program:

1)Lencana Jaya diberikan kepada Ahli Pengakap Muda sebagai mengakui kebolehan dan keberanian serta penghargaan diri dalam menjalankan tanggungjawab dan kepimpinan seperti Kepimpinan Ketua Patrol, Khidmat Masyarakat, Cabaran Aktiviti Luar, Komunikasi Radio Amatur, Ilmu Pertolongan Cemas,Penyelamat Nyawa dan Sebagainya.

2)Pelantikan dalam Pengakap Kelana terbahagi kepada dua bahagian iaitu proses mengenal Diri (Vigil) dan Istidat Pelantikan. Istiadat itu adalah berlainan daripada istiadat dalam bahagian-bahagian istiadat lain. Di sini bakal Pengakap Kelana itu mara dan berdiri di hadapan pasukkannya melafazkanPersetiaan Pengakap dan setelah selesai lafaz itu, Pemimpin Pengakap Kelana akan menyampaikan apa jua yang telah ditentukan terlebih dahulu seperti lencana, lkad keahlian, epolet dan sebagainya.

Tarikh: 6-8 Mac 2020 (Pengakap Muda)

             7-8 Mac 2020 (Pengakap Kelana)

Peserta program: 6 orang ahli pengakap  Tingkatan  2(Pengakap Muda) dan 6 orang ahli pengakap Tingkatan 6 (Pengakap Kelana)

Jurulatih :Pesuruhjaya Daerah, Penolong-penolong pesuruhjaya daerah, Pengakap Kelana

Guru pengiring: Cikgu  Fatihah Anis binti Saifuddin

Dibantu oleh : Ustazah Siti Mardhiah Syahida bt Mohd Hamdan, Ustaz Muhammad Zul-faisal bin  Omar,Cikgu Siti Suzilawati bt Che Mat

 Jumlah peserta:54 orang.

a.jpgb.jpgc.jpgd.jpgphoto_2020-03-09_04-17-12.jpg